Kérdése van? - Segítünk

Forduljon bizalommal Hő-Szig-Ár szaktanácsadónkhoz

Mayerné Vajda Szilvia

Mayerné Vajda Szilvia

Építészmérnök

Vélemény, hozzászólás?

This Post Has 5 Comments

 1. Szabó Szabolcs

  Kedves Mayerné Vajda Szilvia!
  Az alábbi dologban kérném segítségét. Van a házunknak egy újonnan épített része amely kisméretű téglából készült. Kívül is és belül is vakolatlan. Kívülre 10 cm-eps szigetelő lapok kerülnének, belül pedig gipszkarton lapokból alakítanánk ki a felület. A belső oldallal kapcsolatban lenne a kérdésem: szükséges-e belül is szigetelni? Ha igen milyen anyagokat ajánl és milyen rétegrenddel? Köszönöm:

 2. Győro Ákos

  Tisztelt Szilvia!

  Utólag födémszigetelésben szeretnék segítséget kérni. A födém rétegrendje a következő. Gipszkarton mennyezet, fa tartóprofilok, kb. 10 – 15 cm szigetelés. A ház fafödémes. Megoldható e utólag párazáró-hővisszaverő fólia lerakása a plafon teljes bontása nélkül csak a szigetelés alá? Láttam egy megoldást ahol felszedték a szigetelést és a teljes födémet, szarufástól mindenestől beborították párazáró-hővisszaverő fóliával, azonban ebben az esetben a szarufákat rongáló páralecsapódás a mennyezet és a fólia között esetleg előfordulhat?

 3. Attila

  Kedves Szilvia,

  Nemrég vettünk egy használt ingatlan és a tetőtér nehezen elérhető erősen dőlő részének a szigetelése befúvásos szigeteléssel történt valamint ez alá OSB lap került. Egy olyan kérdésem volna, hogy lehet-e ezután az OSB réteg után növelni a szigetelés teljesítményét? Ha igen milyen anyaggal? Mire érdemes figyelni? Kozetgyapot és gipszkaton kombinációja megfelelő lehet-e?

  üdvözlettel,
  Attila

 4. Sándor

  Üdv..Beton födémes padlást szigetelnék 2×10 cm vastagságban.Nem kell,hogy járható legyen.Melyik anyagot ajánlaná,illetve táblás vagy tekercses a jobb és egyszerűbb és gazdaságosabb megoldás?

 5. Miklós

  Tisztelt Címzett,

  Érdeklődnék, hogy a HERAKLITH-C fagyapot táblákra kültéri alkalmazás esetén milyen típusú festéket ajánlanak?

  Köszönöm,
  Miklós